Стек по шведски
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2281
Сочен пикантен стек с доматен сос.
Необходими продукти:
- 1 кг стек
- ¼ ч.ч. универсално брашно
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. лют червен пипер
- ¼ ч.л. черен пипер
- 2 с.л. олио
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 голяма глава лук, нарязан на филийки
- 1 зелена чушка, нарязана на филийки
- 1 консерва (300 г) доматено пюре
- 1 консерва (450 г) домати, заедно със сока
- 1 консерва (250 г) гъби, нарязани
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на порции.
2. В малка купа смесете брашното, солта, черния и червения пипер.
3. Покрийте хубаво месото с така овкусеното брашно.
4. Запържете го в сгорещено олио до покафеняване.
5. Прибавете останалите продукти.
6. Покрийте с капак и варете на слаб огън за 1 час.
7. Поднесете с картофи или паста.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ