Канелени рулца с ябълки и стафиди
Масленки с плодове и ядки.
Бон Апети
Излъчен на 26.10.2016
Готвим ябълкови хапки със стафиди, орехи, канела и кардамон, увити в тестена коричка с много масло. Тази десертна идилия изисква да замесим първо масленото тесто с пудра захар, яйца и бакпулвер и да го оставим да се охлади хубаво. През това време приготвяме плънката като запържваме в масло ябълките, нарязани на кубчета и добавяме при тях орехите, стафидите, канелата и кардамона. Накрая се оформят две рула, които се нарязват косо. Получените хапки се мажат с разбито яйце за блясък и се поръсват с кристална захар, за да се сдобият с хрускава карамелена кора. Накрая можете да ги поднесете и поръсени с пудра захар, за да изглеждат още по-апетитно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ