Регистрация

Домашни тестени ушички от бутер тесто

Домашни тестени ушички от бутер тесто
Средно   |   Порции 30-36 броя   |   Видяна: 1346

Сладки ушички от тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г бутер тесто
  • брашно за набрашняване
  • 100 г захар
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Набрашнете си плота и прехвърлете листа бутер тесто върху него.

2. С точилка разточете на тънък правоъгълен блат. Едната страна трябва да е над два пъти по-дълга от другата.

3. Смесете захарта със солта. Поръсете половината (на око) от количеството върху тестото и разпределете. После внимателно с точилката разточете, за да попие хубаво захарта в тестото.

4. Обърнет внимателно листа бутер тесто, поръсете останалата захар и пак я инкорпорирайте в тестото.

5. Започнете да навивате на руло тестото от едната дълга страна. Щом стигнете до средата на блата, навийте от другата. Ето как се получава традиционната форма на тестените ушички.

6. Внимателно прехвърлете тестото върху лист хартия за пчене и приберете в хладилника за 15 минути.

7. Нарежете рулото на тънки напречни рулца. Вече имате ушички. Подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Ще ви се наложи да печете на няколко пъти.

8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5-6 минути. След това извадете, обърнете ушичките и върнете във фурната за още 3-4 минути. Щом станат на вид като купешките - извадете. Охладете и поднесете - толкова е лесно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта