Регистрация

Чушки с магданоз, червен лук и чесън

Чушки с магданоз, червен лук и чесън
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 7776

Салата, подсилваща имунитета, за изпращане на лятото и посрещане на есента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази салата е истинска благодат в края на лятото и настъпващата есен. Към този момент чушките все още са много достъпни и цялата салата която може да стигне за едно кдмакинство за цяла седмица струва не повече от 5 лв.

 

Необходими продукти:

  • 20 чушки сиврия (това е най-подходящият за тази рецепта сорт, но можете да използвате и други)
  • половин чаша зехтин или олио
  • половин чаша оцет
  • 1 голяма глава червен лук
  • 1 връзка магданоз
  • 3 скелидки чесън
  • сол и черен пипер
  • кухненска хартия за печене

Начин на приготвяне:

1. Може да изпечете чушките, като ги наредите плътно в една тава. Сложете отдолу хартия за печене, това ще ви спести много мъки по миенето й. Аз лично ги пекох за около 30 мин на 275 градуса с включен вентилатор. Ако сте решили да изпсолзвате чушкопек, действайте по установената от вас схема.

2. Докато чушките се пекат, нарежете на ситно червения лук, чесъна и магданоза. Сложете ги в един съд и ги овкусете с оцета, зехтина, солта и черния пипер. Нека тази смес престои така известно време, докато са готови чушките.

3. Чушките сиврия са с много нежна кожа. Не е нужно да ги печете продължително време. Не е нужно да станат черни и изгорели както обикновено стават, ако ги печете на чушкопек. След като ги поставите в тенджера с капак или ги задушите в плик, ще може да ги обелите много лесно.

4. Нека се задушават поне 15-20 минути, за да се улесни беленето им. След това ги обелете и ги наредете в удобен съд с капак. Върху всеки ред чушки разпределяйте и сместа от магданоз, лук и чесън.

5. Залейте подредената салата с малко зехтин. Може да я съхранявате в хладилник, като след престой става дори по-вкусна. Може да мезите с тези чушки докато отпивате студена ракийца или да ги прибавяте към останалата салата от домати и краставици за още по-народен вкус.

Добър апетит!

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта