Пълнени чушки с кайма и моркови
Пиперки със запръжка от месо и сметанова заливка.
Необходими продукти:
- 700 грама кайма смес
- 1 кг чушки
- 2 големи моркова
- 2 глави лук
- 1 ч.ч. ориз (по-добре бланширан)
- 3 с.л. заквасена сметана + още сметана за поднасяне
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза с вода, но не до пълна готовност.
2. Рендосайте морковите, а лука наситнете.
3. Запържете лука в сгорещената растителна мазнина до леко покафеняване и след това добавете и морковите.
4. Прибавете в тигана каймата и ориза, разбъркайте хубаво, оставете да се готви за няколко минути и след това овкусете със сол и пипер.
5. Измийте чушките и ги почистете от дръжките и семките. Напълнете ги с така приготвената запръжка.
6. На дъното на тава сипете 3 с.л. сметана и я разстелете с малко вода. Подредете чушките там.
7. Печете в средата на предварително загрята на 200 градуса фурна за 40-тина минути.
8. Поднесете със заквасена сметана за гарниране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ