Чили с месо и боб от консерва
Кайма, боб, ориз и подправки в невероятна комбинация.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- зехтин
- 2 глави лук, нарязани на кубчета
- 3 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 консерва нарязани домати
- 1 консерва сготвен боб
- 1 кубче телешки бульон
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. суха подправка телешко
- 1 ч.л. лют червен пипер на люспи
- 1 ч.л. бял пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. лют червен пипер на прах
- 1 ч.л. магданоз
- смлян черен пипер
- вода
- бял ориз – според броя на порциите
Начин на приготвяне
1. Докато запържвате каймата в зехтина, пригответе лука и чесъна.
2. Когато каймата се запържи до златисто, прибавете лука и чесъна и запържете още 5 минути.
3. Добавете нарязаните домати и боба от консерва и разбъркайте старателно.
4. Прибавете стритото кубче бульон и доматеното пюре.
5. Оставете да къкри за около 5 минути - по време на целия процес може да ви се наложи да добавите и 1-2 супени лъжици вода.
6. Засилете отново котлона и добавете всичко останало - сухата телешка подправка, лютия червен пипер на люспи, белия пипер, червения пипер, лютия червен пипер на прах, листата кориандър и черен пипер на вкус.
7. Разбъркайте добре (тук отново може би ще трябва да добавите още малко вода), намалете котлона и оставете ястието да къкри 30-40 минути.
8. Проверявайте го от време на време и опитвайте на вкус. Може да се наложи да добавите още лют червен, черен или бял пипер и вода.
9. Когато ястието е готово, разбъркайте добре и сервирайте с бял ориз!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ