Чили джинджифилово пилешко
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 2859
Люти пилешки хапки със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 червена или зелена чушка, нарязана на кубчета
- 1 с. л. прясно настърган джинджифил
- 3 скилидки чесън (счукан с нож и нарязан)
- 1 голяма глава лук нарязан
- малко соев сос
- чили на люспи на вкус
- с. л. сусамово олио
- 500 г пилешки парчета колкото хапки
Начин на приготвяне:
1. Загрейте сусамовото олио в уока.
2. Прибавете лука и чесъна и гответе на среден огън докато лукът стане прозрачен (внимавайте да не изгори чесънът!).
3. Сложете месото, половината джинджифил, малко соев сос и чили люспи и гответе докато месото е почти напълно готово (около 3-5 мин.), като бъркате непрекъснато.
4. Прибавете чушката и останалия джинджифил и гответе още минута-две докато стане месото.
5. Поднесете върху ориз (по възможност кафяв).
Най-важните съставки
джинджифил, зелени чушки, лук, пилешко месо, соев сос, сусамово олио, червени чушки, чесън, чили на прах, чушки
Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ