Регистрация

Чили джинджифилово пилешко

Чили джинджифилово пилешко
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2859

Люти пилешки хапки със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 червена или зелена чушка, нарязана на кубчета
  • 1 с. л. прясно настърган джинджифил
  • 3 скилидки чесън  (счукан с нож и нарязан)
  • 1 голяма глава лук нарязан
  • малко соев сос
  • чили на люспи на вкус
  • с. л. сусамово олио
  • 500 г пилешки парчета колкото хапки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте сусамовото олио в уока.

2. Прибавете лука и чесъна и гответе на среден огън докато лукът стане прозрачен (внимавайте да не изгори чесънът!).

3. Сложете месото, половината джинджифил, малко соев сос и чили люспи и гответе докато месото е почти напълно готово (около 3-5 мин.), като бъркате непрекъснато.

4. Прибавете чушката и останалия джинджифил и гответе още минута-две докато стане месото.

5. Поднесете върху ориз (по възможност кафяв).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта