Чили пилешко в доматена салца
Лесно | Порции 6
| Видяна: 4413
Пилешки гърди с лют боб в доматен сос.
Необходими продукти:
- 6 половинки обезкостени пилешки гърди, нарязани на хапки
- 1 ч.ч. нарязан на кубчета лук
- 1 ч.ч. нарязана на кубчета сладка чушка
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 2 консерви (по около 450 г) задушени домати
- 1 консерва пикантен/подлютен боб
- ⅔ ч.ч. пикантен сос
- 1 ч.л. чили на прах или лют пипер
- 1 ч.л. кимион
- ½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте пилешкото, лука, чушката и чесъна в зеленчуково олио до омекване на зеленчуците.
2. Сложете в уреда за бавно готвене и прибавете останалите необходими продукти. Можете да печете и в йенска тенджера на слаба фурна.
3. Покрийте и гответе на слаб огън за 4 - 6 часа.
4. Поднесете с ориз.
Най-важните съставки
боб, зеленчуково олио, кимион, консерва домати, лук, лют сос, пилешки гърди, сол, чесън, чили на прах, чушки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ