Чили пилешко с фъстъчено масло
Мариновано пиле с подправки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 големи пилешки гърди, тънко нарязани
- счукан чесън
- счукан джинджифил
- нарязан кориандър
- босилек, нарязан на тънки лентички
- зелен лук
- 1/2 нарязана червена сладка чушка
- соев сос
- фъстъчено масло
- царевично нишесте
- захар
- прясно смлян черен пипер
- чили паста
- олио
Начин на приготвяне:
Мариновайте пилето в соев сос, царевично нишесте, олио и черен пипер.
1. Сгорещете олиото и запържете чесъна докато усетите аромата. Добавете маринованото пиле и джинджифила (ако тиганът е малък, слагайте по малко, за да се изпържат равномерно месцата) и гответе 3-4 мин. Извадете от тигана и заделете.
2. В същия съд добавете половината зелен лук, босилек и кориандър. Оставете ги да се позапържат и след това добавете чушките. Върнете пилето в тигана, добавете фъстъченото масло и чили пастата, разредена с малко гореща вода. Оставете да къкри докато сосът се сгъсти.
3. Сложете останалия лук, кориандър и босилек. Поднесете върху задушен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ