Регистрация

Пилешко по български

Пилешко по български
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3111

Пилешки гърди в бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 резена пилешки гърди
  • 1 средна глава червен лук
  • 2 с.л. бяло брашно
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 3с.л. зехтин
  • 1 с.л. пресен магданоз
  • 1 чаша тъмна бира
  • сол
  • смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. В дълбок тиган сгорещете олиото.

2. Нарежете наедро лука и запържете леко в сгорещеното олио.

3. Прибавете парчетата пилешко и изпържете от двете страни до златисто-кафяво.

4. Сложете пилешките гърди с лука в чиния и покрийте, за да не изстива.

5. Прибавете още 1 с.л. зехтин, ако е необходимо, сложете брашното и разбъркайте докато се получи бял сос.

6. Прибавете червения пипер и продължавайте да бъркате, докато се разтвори в соса, прибавете бирата, пилешкото с лука, сол, червен пипер и магданоз. Намалете огъня до слаб и гответе до около 30 мин.

7. Поднесете топло. Може да сервирате с варен бял ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта