Чийзкейк със сирене Филаделфия
Бисквитен чийзкейк с Филаделфия и сметана.
Необходими продукти:
- 200 г обикновени бисквити
- 80 г масло
- 600 г сирене Филаделфия
- 150 мл животинска сметана
- 150-200 г пудра захар
- 3 яйца
- ванилия
Начин на приготвяне:
* Добре е да извадите всички продукти предварително от хладилника, за да се отпуснат на стайна температура.
1. Бисквитите смелете в чопър.
2. Маслото разтопете на водна баня и залейте с него бисквитения прах. Разбъркайте.
3. Прехвърлете във формичка с махащо се дъно и с обратното на лъжица оформете блата на сладкиша. Запечете за 10 минути на 160 градуса. Охладете и облицовайте формичката с алумииево фолио.
4. В купа разбийте сметаната със захарта. Добавете крема сиренето и ванилията и разбийте отново.
5. Отделно разбийте яйцата, изсипете в сместа и разбъркайте финално. Налейте върху охладения блат.
6. Поставете формичката в съд с вода и печете на 160 градуса за 1:20 часа.
7. Изключете фурната, отворете на 1/3 вратичката и дръжте още 20 минути така. После охладете сладкиша.
8. Сервирайте с украса от листенца мента или пресни плодове по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ