Регистрация

Чийзбургер с кайма тип солен пай

Чийзбургер с кайма тип солен пай
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1710

Солен пай с кайма и кашкавал - пай чийзбургер с телешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 450 г телешка кайма или кайма смес
  • по 1/2 ч.л. сол, черен пипер и кимион
  • 150 г брашно
  • 10 г бакпулвер + 1/2 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 250 мл мляко
  • 150 г чедър или друго твърдо жълто сирене (кашкавал, гауда, ементал)

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и го запържте в сгорещеното на умерен огън олио за 3 минути до леко позлатяване.

2. Добавете каймата и гответе докато се разрохка на трохи. Овкусете със сол, пипер и кимион.

3. Намазнете малка тава с високи бордове с олио по дъното и стените. Прехвърлете каймяната запръжка вътре и заравнете.

4. Рендосайте жълтото сирене на едро ренде и поръсете върху каймата.

5. В купа пресейте брашното, добавете солта и бакпулвера и разбъркайте. Чукнете яйцата, налейте млякото и с миксер разбийте на течно кексово тесто. Залейте с него съдържанието на тавичката. Не се притеснявайте, че част от кашкавала може да изплува.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

7. След изваждане изчакайте да се охлади за 10 минути. После с нож отлепете от стените на формичката и нарежете на триъгълници като мусака или пай.

8. Сервирайте с украса от листенца пресен босилек или друга свежа зелена подправка. Хапвайте докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта