Регистрация

Пай с картофи, бекон и сирена

Пай с картофи, бекон и сирена
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3680

Многопластово солено изискано изкушение наднича от вашата фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кори за пай (за кръгла тавичка 20 см.)
  • 3 резена бекон, хрупкав
  • 1-2 средни картофи, обелени и нарязани
  • 2-3 малки глави цвекло, обелени и нарязани (по желание)
  • ½ малка глава червен лук, нарязан на кубчета (може и бял)
  • сол и черен пипер
  • ½ с. л. магданоз (по желание)
  • 1 с. л. сирене горгонзола или синьо сирене, натрошено
  • ½ чаша пълномаслено мляко или пълномаслена бита сметана
  • 1 ч. л. градински чай
  • ¼ ч. л. бял пипер (по желание)
  • ¼ чаша швейцарско сирене или сирене на избор, настъргано
  • масло (за намазване)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190 С. Ако сами приготвяте корите за пая, пригответе ги сега.

2. Наредете върху долната кора слой картофи, лук и целина.

3. Овкусете със сол и пипер и добавете натрошения бекон, магданоза и синьото сирене.

4. Повторете още един ред картофи/бекон и синьо сирене.

5. Смесете в купа прясното мляко/сметаната с градинския чай, пипера и швейцарското сирене.

6. Излейте млечната смес върху картофено-беконовите слоеве и покрийте с втората кора на пая. Разрежете горната кора на няколко места и запечатайте краищата с долната кора. Намажете с масло.

7. Сложете във фурната и запечете докато коричката добие златист цвят – за 35-45 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта