Брускета с пилешко и сушени домати
Хрупкави брускети с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди без кожа и кости
- 1 ¼ ч.ч. дресинг за италианска салата (или друг вид сос по ваш избор)
- 4 ч.ч. накъсан пресен спанак
- 1/3 ч.ч. натрошено бяло сирене
- 8 нарязани сушени домата
- 1 хляб (500 г), нарязан на филии с дебелина 1-1,5 см.
- ¼ ч.ч. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Поставете пилешките гърди и 1 чаша дресинг за италианска салата в купа. Покрийте и мариновайте поне 3 ч. в хладилника.
2. Загрейте предварително скарата на висока температура.
3. Намажете леко скарата с олио. Изцедете пилешките гърди от дресинга, използван за маринатата, и ги печете по 7 мин. от всяка страна. Пилето е готово, когато го прободете и от него потече сок. Изчакайте да изстине и го накъсайте.
4. В голяма купа смесете готовото пиле, спанака, сиренето, изсушените домати и останалата част от дресинга.
5. Намажете филиите хляб със зехтин и ги печете на загрятата скара по 1 мин. от всяка страна, докато леко се запекат. Върху всяка филия поставете част от приготвената с пилешко смес. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ