Чеснова супа с бяло вино
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3354
Супа с чесън и зеленчуци за вегани.
Необходими продукти:
- 15 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 2 стръка праз
- 250 г нарязан магданоз
- 1 чушка, нарязана на кубчета
- 1-2 с.л. бяло брашно
- 1 консерва нарязани домати
- 1 л пилешки бульон (или зеленчуков)
- 150 мл бяло вино
- 1 щипка лют пипер
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Сотирайте за кратко нарязания чесън в олиото.
2. Прибавете нарязания на филийки праз, почи всички магданоз и чушката.
3. Поръсете с брашно, разбъркайте хубаво и прибавете доматите.
4. Прибавете бульона и варете на слаб огън за 20 мин.
5. Прибавете виното, оставете да заври и овкусете със сол, пипер и лют пипер.
6. Поръсете с останалия магданоз и поднесете с препечен хляб.
Най-важните съставки
брашно, зехтин, консерва домати, лют пипер, магданоз, пилешки бульон, праз лук, сол и пипер, чесън, чушки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ