Регистрация

Сладкиши с ром и еспресо

Сладкиши с ром и еспресо
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3156

Мъфини с кафе и лешници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За сладкишите:

  • 250 г пудра захар
  • 250 г масло, размекнато
  • 4 жълтъка
  • 4 яйца
  • 250 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 щипки сол
  • 4 с.л. ром
  • 4 ч.л. смляно кафе
  • 4 с.л. смлени лешници

За глазурата:

  • 100 г пудра захар
  • 2 ч.л. еспресо
  • смлени лешници
  • кафе на зърна

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200°С (или на 180°С с вентилатор).

2. Разбийте 120 г пудра захар с маслото на крем. Разбъркайте жълтъка, яйцата и останалата пудра захар в друга купа. Смесете брашното, бакпулвера и солта в трета купа. Загрейте рома в тенджерка и прибавете смляното кафе.

3. Прибавете яйчената към брашнената смес и разбъркайте хубаво. Накрая можете да прибавите сместа с рома и смлените лешници.

4. Напълнете всяка формичка за мъфини на около две-трети.

5. Печете 18 мин.

6. Докато се пекат мъфините, пригответе глазурата като смесите кафето с пудрата захар. Украсете с малко смлени лешници и зърна кафе.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта