Дроб с лук, мед и домати
Пържен черен дроб по азиатски.
Необходими продукти:
- 1 кг черен дроб (свински или телешки)
- 3 големи глави лук
- 3 с.л. царевично нишесте
- 4 с.л. доматен концентрат
- 2-3 с.л. мед
- 5-7 с.л. соев сос
- лют пипер на люспи
- растителна мазнина за готвене (оригинално се прави със сусамово олио)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете дробчетата на лентички и ги изсипете в купа. Добавете намачкания чесън, лют и черен пипер и 1 с.л. соев сос и разбъркайте добре. Посипете с царевичното брашно, разбъркайте отново и оставете да се мариноват за 20 минути.
2. През това време наситнете лука и го запържете в растителна мазнина. Когато стане прозрачен, добавете дробчетата и гответе на висока температура за около 3 минути като разбърквате постоянно.
3. Смесете меда със соевия сос, доматената паста и още лют пипер. Заелейте дробчетата със соса, намалете огъня на умерен до слаб и оставете да се готвят под капак за 8-10 минути.
4. Сервирайте с гарнитура от задушени зеленчуци или печени зеленчуци с мед, бял ориз или хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ