Чак-чак - тестени пуканки със захарен сироп
Мини бухти с мед и карамел.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 2 жълтъка
- 300 г брашно + още за месенето
- 1 ч.л. сода
- 1/2 ч.л. сол
- 100 мл мед
- 100 г захар
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата и жълтъците в купа с тел.
2. В друга купа пресейте брашното, смесете със содата и солта. Налейте разбитите яйца и замесете тесто. Месете докато спре да се лепи по ръцете и увийте в стреч фолио за 15 минути.
3. Върху добре набрашнен плот премесете тестото, разделете на 5 части и от всяка оформете фитил, който да е с дебелина около 2 см. Нарежете на малки бонбончета и оваляйте в брашно.
4. Сгорещете олито и изпържете в него на два или три пъти вашия чак-чак. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
5. Прехвърлете отцедените понички в купа.
6. В касерола пдгрейте меда и изсипете в него захарта. Щом стане течна, разбъркайте добре и залейте с горещия сос бухтите. Разбъркайте и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ