Рецепта за оризови бухтички
Бухтички от варен ориз с пудра захар.
Необходими продукти:
- 1 чаша готов ориз
- 2 ч.л. захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. ванилия
- 1 и половина чаша вода
- 2 чаши брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- половин ч.л. сол
- ¼ ч.л. индийско орехче
- олио за готвене
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте заедно яйцата, захарта и ванилията, докато не станат ярко жълти и с пяна. Добавете вода и пак разбийте добре.
2. Пресейте на едно брашното, бакпулвера, солта и индийското орехче. Добавете ги към яйчената смес и разбийте добре с телена бъркалка.
3. Накиснете вътре ориза и се уверете че всички зърна са покрити от течността.
4. В тежък тиган или дълбока тенджера загрейте около 3-4 см олио (трябва да се загрее около 200 градуса)
5. С помощта на лъжица загребете от тестото и изсипете в олиото. Пържете, докато не се оформи златиста коричка от всички страни.
6. Яжте веднага, като ги посипете щедро отгоре с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ