Чаат папди - индийска бърза закуска
Пикантна тестена индийска закуска.
Необходими продукти:
За тестото за папди:
- ½ ч.ч. пшенично брашно
- 2 ч.ч. бяло брашно
- ½ ч.л. семена от аджвайн
- ½ ч.л. кимион
- 2 с.л. олио
- вода
- олио за пържене на маслена баня
- сол на вкус
За заливката:
- 1 ч.ч. нахут
- 1 картоф, сварен и обелен
- 1 домат
- ½ лук
- 2 с.л. нарязано сирене панир (по желание)
- 1 ч.л. семена кимион
- 1 с.л. чат масала (по желание)
- 2 с.л. кисело мляко
- червено чили на прах, сол, пипер на вкус
- 2 с.л. чатни с кориандър
- 2 с.л. чатни с тамаринд
- листа кориандър за украса
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, аджвайна и солта в купа.
2. Прибавете 2 с.л. олио. С две ръце втрийте мазнината в брашното докато заприлича на фина галета. Като прибавяте по малко вода, омесете меко и еластично тесто за около 5-7 мин. Покрийте с мокра кърпа и оставете да престои 15 мин.
3. Разделете тестото на две равни части. Разточете всяка на голям, тънък кръг. Набодете навсякъде с вилица и изрежете 5-сантиметрови кръгчета с формички за сладки.
4. Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете изрязаното тесто по няколко парчета до златисто на среден огън.
5. Подредете готовите папди в чиния за сервиране.
6. Смесете нарязания картоф, домата, лука, нахута и панира (по желание).
7. Прибавете подправките: кимионовите семена, чат масала и сол и пипер на вкус. Сложете тази смес при изпържените папди.
8. Покрийте с кисело мляко и чатни и украсете с листа пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ