Свински котлети с аспержи и тамарило
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 3572
Мариновано крехко свинско със зелечуци.
Необходими продукти:
За маринатата:
- 2 скилидки чесън, счукан
- сол
- черен пипер
- 2 с. л. провансалски подправки
За останалото:
- 500 г свинска шунка, нарязана на филийки
- 1 ч. ч. зеленчуков бульон
- 1 връзка аспержи
- маруля
- 1 тамарило, нарязано на филийки (можете да го замените с 2 средни картофа - сварени)
- пармезан на люспи
Начин на приготвяне:
1. Смесете необходимите продукти за маринатата и мариновайте месото 2 часа.
2. Загрейте олио, изпържете свинските котлети докато променят цвета си и изсипете бульона. Оставете да къкри 45 мин.
3. Обелете по-долната твърда част на стеблата на аспержите и подрежете краищата. Задушете около 5 мин.
4. Подредете като редувате аспержи и свинско. Поднесете със салата (маруля, резени тамарило и пармезан).
Най-важните съставки
аспержи, зеленчуков бульон, картофи, маруля, микс подправки, пармезан, сол, тамарило, черен пипер, чесън, шунка
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ