Регистрация

Царевични питки с кашкавал

Царевични питки с кашкавал
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 6302

Пържени домашни хлебчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 80 г царевично брашно
  • 2 с. л. брашно
  • 70 г настърган кашкавал
  • ½ ч. л. бакпулвер
  • 40 г масло
  • 150 мл мляко
  • 1 с. л. пресен босилек, на ситно
  • 1 с. л. олио
  • 1 с. л. пресен магданоз на ситно

Начин на приготвяне:

1. Смесете добре в дълбок съд  царевичното и обикновеното брашно, бакпулверът и солта. Оформете ямичка в средата на прахообразната смес и изсипете в нея млякото и разтопеното масло. Омесете продуктите до получаването на хомогенно тесто.

2. Оформете от тестото 5 еднакви питки и ги печете на тиган до образуването на златиста коричка.

3. Поставете питките на пергаментова или домакинска хартия и ги поръсете с рендосания кашкавал. Печете ги в предварително загрята фурна до пълното разтапяне на кашкавала. Веднага след като ги извадите, ги поръсете с босилека и магданоза и поднесете.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта