Сладкиш от царевично брашно с мандарини
Царевичен сладкиш с мандарини.
Безглутенов кекс или сладък качамак - това е десертът на Ути Бъчваров с мандарини, бадеми и царевично брашно. Ако искате нещо вкусно и различно за сутрешно или следобедно подслаждане, както и за десерт след основно хапване - можете да опитате този кейк тип полента. Не е сложен за направа, но е доста ексцентричен като вкус и визия.
За начало 4 мандарини се обелват и се варят на слаб огън за 40 минути. През това време можете да си направите и заливката за сладкиша като кипнете захар с прясно изцеден сок от мандарини и ванилова есенция. На следващ етап готовите мандарини се смилат с пасатор. Смесват се с разбити яйца, бадемово брашно (можете да си смелите филирани бадеми за него), захар и царевично брашно. Добавя се бакпулвер и се бърка до сравнителна хомогенност.
Сместа се изсипва във формичка за кексове, пече се около час на 160 градуса, а след изваждане се надупчва с вилица и се залива с карамеления сос. Трябва да постои, за да се сиропира хубаво. А после украсявате с парчета мандарини и малко филирани бадеми и е готово за хапване. Общата цена на сладкиша е малко под 8 лв. или по левче на порция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ