Регистрация

Хумус с лук



Хумус с лук
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1883

Арабска разядка с нахут и тахан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вариант за домашен хумус се предлага в Кухнята на Звездев, където само за броени минути се приготвя традиционният арабски сос, а след това се обогатява с добавки така, че а се превърне в разкошно предястие или тип салата хумус.

Първо в купата на блендера влиза отцеден от соса на консервата нахут. Към него се добавя тахан и лимонов сок, сол, кимион и кориандър. Налива се зехтин и се пюрира до получаването на сос. В него се добавя намачкан на паста чесън и се пюрира отново. Готовият крем се прехвърля в чиния и започва украсата, която е само пожелателна.

Сосът се оформя като гнездо, в средата му се налива зехтин, поръсва се с наситнени лук и магданоз, семенца сусам и се поднася с арабски питки за мазане или топкане. Това е всичко. А точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. пилешк
  2. сол
  3. 808
  4. бри
  5. овен
  6. 150
  7. Бон
  8. шот
  9. Пица
  10. 450

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта