Хумус с чесън и кисело мляко
Лесно | Порции 4
| Видяна: 7947
Как да си приготвим домашен хумус.
Необходими продукти:
- 1 консерва нахут, измит и изцеден от течността
- 3 скилидки чесън, нарязани на филии
- ½ ч.л. морска сол за готвене
- 2 ч.л. смлян кимион
- няколко листа джоджен
- сокът на 1 лимон
- ¼ ч.ч. тахан
- ½ ч.ч. кисело мляко
- зехтин екстра върджин
- лют червен пипер
- смрадлика
- нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сложете чесъна и морската сол в хаванче или купа и ги смачкайте на каша.
2. Добавете сухите продукти и шепа нахут и продължете да стривате.
3. Стрийте нахута до желаната консистенция и след това го смесете с течните съставки.
4. Подправете на вкус и сложете в чиния. Гарнирайте със зехтин, червен пипер, смрадлика и магданоз. Сервирайте с топла питка.
Най-важните съставки
джоджен, зехтин Extra Virgin, кимион, кисело мляко, лимонов сок, лют пипер, магданоз, морска сол, нахут, тахан, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ