Хамбургери с кюфтета по нашенски
Сандвичи с кюфтета и зеленчуци.
Да си направим домашни кюфтета, предлага влогърката Милена като дава рецепта за вкусното българско топче от месо, но забъркано със сос Уорчестър и след това поднесено като хабургер, в компанията на зеленчуци и сос по желание. Точно в миналата си рецепта кулинарката направи питките със сусамова коричка, които можете да използвате за обвивка на кюфтетата, за да се получи засищащо основно, което можете да скатаете в чантата за обяд или да изпратите половинката на работа, а детето на училище с един домашен сандвич, пък бил и той от рода на фаст фууд-а.
Каймата, която може да е както телешка, така и смес, се замесва с наситнена глава лук, нарязан на ситно пресен магданоз, галета, кимион и сос Уорчестър. Прибавят се още пресиран чесън, сол и пипер и по желание лют пипер или чили на прах, ако обичате храната да ви пари на езика качествено. От така овкусеното мляно месо се оформят кюфтета, като е добре да бъдат по-сплескани, но не прекалено. Пекат се в намазнен тиган по около 7 минути от страна. А след това - можете да ги вкарате във вкусните питки на Милена, направени специално за сандвичи или порсто да ги сервирате като основно, към което да поднесете свежа салата.
Ако правите хамбургери, добре е да си помислите и за сос, с който да овлажните хляба, за да не бъде храната суха. Майонеза, кетчуп, заквасена сметана с подправки или комбинация от тях - всичко е идея. Някои хора харесват и кюфтета с горчица. Зеленчуите също са по желание, но имат незаменима роля за създаването на профирност и пълноценен вкус. Айсбергът е доказано най-добрия вариант. Ако си обчате традицията от краставица, домат, чушки и лук то направете си хамбургер по шопски. Просто не пренебрегвайте пресните съставки като част от сандвича.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ