Хамбургер със сирене и яйце
Хамбургер с телешка кайма, сирене и рохко яйце.
Необходими продукти:
- 1/4 ч. ч. натрошено сирене чедар + още малко за отгоре
- 1 ч. л. настърган пармезан
- 1 малка глава лук, нарязан
- 1 с. л. кетчуп
- 1 с. л. сос "Уорчестър"
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. пипер
- 1/4 ч. л. чесън на прах
- 226 г телешка кайма
- 5 яйца
- 4 питки за хамбургер, разполовени
Начин на приготвяне:
1. Загрейте оребрен тиган до средно силен огън.
2. В голяма купа смесете чедара, пармезана, лука, 1 от яйцата, кетчупа, соса "Уорчестър", солта и пипера. Натрошете телешката кайма и смесете с ръце.
3. Оформете кюфтенца и гответе около 4-5 мин. от всяка страна, в зависимост от това как ги предпочитате.
4. Докато се готвят бургерите, изпържете 4-те останали яйца (най-добре жълтъците да не са много твърди).
5. Върху всеки бургер сложете пържено яйце, поръсете с допълнително сирене, ако желаете и всякакъв топинг по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ