Регистрация

Чеснови хлебчета с плънка от кюфтета

Чеснови хлебчета с плънка от кюфтета
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1207

Пълнени питки с кюфтета, моцарела и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 80 г пармезан
  • листенцата на китка магданоз
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.ч. доматено пюре
  • малки питки (най-добре от правоъгълните; преценете ги така, че да покрият дъното на правоъгълна тавичка)
  • 1 топка моцарела
  • 50 г масло
  • 2 скилидки чесън
  • няколко листа босилек

Начин на приготвяне:

1. Замесете каймата с яйцето, солта, пипер, чесъна на прах, 60 г от настъргания пармезан и наситнените листенца магданоз. Оформете малки кръгли кюфтета, които запържете за кратко (колкото да се запечатат) от всички страни в сгорещеното олио.

2. В друг тиган сгорещете доматеното пюре и в него пуснете кюфтенцата. Гответе още 5 минути.

3. Разрежете питките през средата по дължина така, че да останат на горна и долна кора. Долните кори наредете плътно в подгодяща тава. Върху тях разпределете кюфтетата със соса.

4. Отгоре подредете нарязаната на парчета моцарела и захлупете с горните кори.

5. Разтопете маслото на микровълнова или водна баня и добавете в него намачканите скилидки чесън, наситнените листенца босилек и останалите 20 грама пармезан. Разбъркайте и залейте с тази смес равномерно хлебчетата.

6. Бутнете да се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна за 20 минути. А после имате идеалните сандвичи или чесново калцоне с кюфтенца.

Източник: YouTube/Tasty

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта