Чеснови хлебчета с плънка от кюфтета
Пълнени питки с кюфтета, моцарела и доматен сос.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 80 г пармезан
- листенцата на китка магданоз
- 2 с.л. олио
- 1 ч.ч. доматено пюре
- малки питки (най-добре от правоъгълните; преценете ги така, че да покрият дъното на правоъгълна тавичка)
- 1 топка моцарела
- 50 г масло
- 2 скилидки чесън
- няколко листа босилек
Начин на приготвяне:
1. Замесете каймата с яйцето, солта, пипер, чесъна на прах, 60 г от настъргания пармезан и наситнените листенца магданоз. Оформете малки кръгли кюфтета, които запържете за кратко (колкото да се запечатат) от всички страни в сгорещеното олио.
2. В друг тиган сгорещете доматеното пюре и в него пуснете кюфтенцата. Гответе още 5 минути.
3. Разрежете питките през средата по дължина така, че да останат на горна и долна кора. Долните кори наредете плътно в подгодяща тава. Върху тях разпределете кюфтетата със соса.
4. Отгоре подредете нарязаната на парчета моцарела и захлупете с горните кори.
5. Разтопете маслото на микровълнова или водна баня и добавете в него намачканите скилидки чесън, наситнените листенца босилек и останалите 20 грама пармезан. Разбъркайте и залейте с тази смес равномерно хлебчетата.
6. Бутнете да се пекат в предварително загрята на 175 градуса фурна за 20 минути. А после имате идеалните сандвичи или чесново калцоне с кюфтенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ