Регистрация

Фритата от спагети с яйца, бекон и пармезан

Фритата от спагети с яйца, бекон и пармезан
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 780

Спагети на фурна с яйце, бекон и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 л вода + 1 с.л. сол
  • 400 г спагети
  • 6 яйца
  • 30 г масло
  • сол и пипер
  • 80 г настърган пармезан или друго твърдо настъргано сирене за паста – можете да замените със 150 г кашкавал
  • 150 г бекон на ленти

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата със солта и сварете пастата в нея с 2 минути по-малко от указаното на опаковката.

2. Докато пастата ври, в купа разбийте яйцата със сол и пипер.

3. Рендосайте си твърдо сирене по избор.

4. Бекона нарежете на малки кубчета и запечете като изсипете в сух тиган или тавичка с диаметър 28 см. Печете на слаб огън до сгърчване - около 7-8 минути.

5. Готовите спагети отцедете чевръсто от водата и прехвърлете в купа докато са врели. Положете маслото отгоре и бъркайте докато се разтопи. Залейте с яйцата и поръсете пармезана. Размешайте много добре.

6. Добавете бекона от тигана или тавата и разбъркайте финално. После прехвърлете получената смес обратно в тиигана или тавата, където е останала апетитна мазнинка от бекона.

7. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12 минути. След изваждане изсипете в чиния и хапвайте.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта