Пица от спагети с яйца, шунка и кашкавал
Питка от варени спагети, запечени с кашкавал, колбас и яйца на тиган.
Необходими продукти:
- 1,5 л вода + 2 ч.л. сол
- 150 г спагети
- 200 г кашкавал
- 300 г шунка, бекон или друг колбас по желание
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- лют пипер по желание
- 2 ч.л. чесън на прах или на гранули
- голям стрък пресен лук
- листата на китка магданоз
- 4 яйца
- 3-4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата и щом заври сложете в нея спагетите, като ги счупите на 3 по-къси части. Варете 9 минути.
2. През това време рендосайте кашкавала и го прехвърлете в купа. Добавете нарязания на кубчета колбас, наситнените лук и магданоз и яйцата.
3. Овкусете с черен, червен и лют пипер, поръсете с чесън на прах и разбъркайте.
4. Готовите спагети отцедете от водата на варенето, прибавете в купата и разбъркайте много хубаво.
5. Сгорещете на слаб към умерен огън олиото в тиган с диаметър 26 см. Изсипете отгоре сместа от продукти и заравнете.
6. Сложете капак и печете 15 минути. След това с помощта на чиния обърнете пицата и печете още 10 минути под капак.
7. Извадете и поднесете. Можете да сервирате с любимия си сос за пици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ