Френски тост с канелена ябълка
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3389
Маслен десерт с ябълки.
Необходими продукти:
- 2 филийки бял хляб
- 1 яйце
- 1 средна ябълка, почистена и нарязана на филийки
- 2 с.л. бяла захар
- бучка масло
- канела
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в тенджерка и сгответе ябълката на среден огън. Прибавете бялата захар и канелата и гответе до омекване. Заделете и дръжте на топло.
2. Изрежете коричката на хляба. Разбийте яйцето и потопете филийките докато се покрият хубаво.
3. Изпържете на средна темепратура до златисто-кафяво. Поднесете веднага с ябълка отгоре и поръсено с канеления сос, в който се е готвил плодът.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ