Регистрация

Френски тост с канелена ябълка

Френски тост с канелена ябълка
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3389

Маслен десерт с ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филийки бял хляб
  • 1 яйце
  • 1 средна ябълка, почистена и нарязана на филийки
  • 2 с.л. бяла захар
  • бучка масло
  • канела

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тенджерка и сгответе ябълката на среден огън. Прибавете бялата захар и канелата и гответе до омекване. Заделете и дръжте на топло.

2. Изрежете коричката на хляба. Разбийте яйцето и потопете филийките докато се покрият хубаво.

3. Изпържете на средна темепратура до златисто-кафяво. Поднесете веднага с ябълка отгоре и поръсено с канеления сос, в който се е готвил плодът.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта