Регистрация

Френско-мексикански тост с пилешко

Френско-мексикански тост с пилешко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2686

Френско-мексикански лют сандвич с пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тоста:

  • 1 бр. печени пилешки гърди
  • 8 филийки хляб по избор
  • 3 яйца
  • сол и пипер

За салцата:

  • 2 зрели червени домата
  • 1/4 малка глава лук
  • 1 халапеньо
  • 1/2 ч.л. кориандър
  • 1 ч.ч. царевица
  • 1 1/2 с.л. зехтин
  • 1/2 с.л. балсамов оцет
  • сол, пипер, кимион, лют червен пипер

Начин на приготвяне:

На салцата:

1. Сгорещете тиганче на котлона.

2. Нарежете доматите на половинки и овкусете леко със сол и пипер.

3. Сложете ги в тигана, заедно с халапеньото, да се позапекат леко, само колкото да придобият опушен вкус.

4. Сложете ги в блендер, заедно с лука, халапеньото, кориандъра, зехтина, балсамовия оцет, кимиона и щипка много лют пипер.

5. Разбийте хубаво, а междувременно сложете царевицата в тигана.

6. Сложете и нея в блендера със соса и разбийте за кратко.

7. Овкусете с още сол и пипер, ако сметнете за необходимо.

На тоста:

1. Отстранете костите на пилешкото и оставете само месото.

2. Сложете го между две филийки хляб, като притиснете хубаво, така че да се запечата добре като в пакет.

3. Разбийте яйцата със сол и пипер.

4. Налейте достатъчно олио в подходящ тиган, за да изпържите тоста.

5. Когато олиото се сгорещи, потопете пилешкия сандвич в яйцето и го запържете до златисто и от двете страни.

При сервиране:

Сложете тоста в чиния и го покрийте със соса.

Украсете с резен авокадо или друго по избор и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта