Френско-мексикански тост с пилешко
Френско-мексикански лют сандвич с пилешко.
Необходими продукти:
За тоста:
- 1 бр. печени пилешки гърди
- 8 филийки хляб по избор
- 3 яйца
- сол и пипер
За салцата:
- 2 зрели червени домата
- 1/4 малка глава лук
- 1 халапеньо
- 1/2 ч.л. кориандър
- 1 ч.ч. царевица
- 1 1/2 с.л. зехтин
- 1/2 с.л. балсамов оцет
- сол, пипер, кимион, лют червен пипер
Начин на приготвяне:
На салцата:
1. Сгорещете тиганче на котлона.
2. Нарежете доматите на половинки и овкусете леко със сол и пипер.
3. Сложете ги в тигана, заедно с халапеньото, да се позапекат леко, само колкото да придобият опушен вкус.
4. Сложете ги в блендер, заедно с лука, халапеньото, кориандъра, зехтина, балсамовия оцет, кимиона и щипка много лют пипер.
5. Разбийте хубаво, а междувременно сложете царевицата в тигана.
6. Сложете и нея в блендера със соса и разбийте за кратко.
7. Овкусете с още сол и пипер, ако сметнете за необходимо.
На тоста:
1. Отстранете костите на пилешкото и оставете само месото.
2. Сложете го между две филийки хляб, като притиснете хубаво, така че да се запечата добре като в пакет.
3. Разбийте яйцата със сол и пипер.
4. Налейте достатъчно олио в подходящ тиган, за да изпържите тоста.
5. Когато олиото се сгорещи, потопете пилешкия сандвич в яйцето и го запържете до златисто и от двете страни.
При сервиране:
Сложете тоста в чиния и го покрийте със соса.
Украсете с резен авокадо или друго по избор и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ