Регистрация

Френски тост суфле

Френски тост суфле
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 2044

Десерт с мляко и франзела, заляти от малинов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 франзела (360 - 450 г)
  • масло за изпържване
  • 8 големи яйца
  • 2 ч.ч. равни части мляко и сметана
  • 1 ч.ч. мляко
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. екстракт от ванилия
  • 1/2 ч.л. смляна канела
  • 1/2 ч.л. смляно индийско орехче
  • щипка сол
  • пралинов топинг
  • малинов сироп

Начин на приготвяне:

1. Нарежете франзелата на 20 филийки с дебелина 2,5 см. Подредете ги в щедро намаслена тавичка за печене на 2 реда, така че да се припокриват.

2. В голяма купа, смесете яйцата, равните части мляко и сметана, млякото, захарта, ванилията, канелата, индийското орехче и солта и разбийте до хомогенност. Излейте тази смес върху филийките, така че да се покрият равномерно. Сложете и между хляба. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за една нощ.

3. На следващия ден загрейте фурната на 180ºС. Намажете равномерно с пралинов топинг и печете 45 мин., докато станат леко златисти.

4. Поднесете с малинов сироп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта