Регистрация

Филипински омлет с патладжан и див лук

Филипински омлет с патладжан и див лук
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3364

Странен омлет без месо с пикантен бананов кетчуп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • китайски патладжан, обелен и срязан на две
  • 1 голямо яйце
  • сол и пипер
  • див лук, нарязан
  • зехтин
  • пикантен бананов кетчуп (ако не намерите, използвайте обикновен сладък кетчуп с няколко капки чили сос по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сварете обеления и разполовен патладжан във вода до омекване (около 5-7 мин.).

2. Разбийте в малка купа яйцето и добавете дивия лук. Овкусете със сол и пипер.

3. Сгорещете олио в тиган на силен огън.

4. Потопете половинката патладжан в яйцето, така че да се покрие хубаво.

5. Сложете го в олиото, когато се сгорещи много добре и пържете патладжана докато покафенее. Обърнете и изпържете от другата страна.

6. Оставете да се отцеди върху хартия от излишната мазнина.

7. Поднесете върху задушен горещ ориз с малко пикантен бананов кетчуп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта