Регистрация

Омлет по корейски

Омлет по корейски
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3853

Бърз корейски обяд с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи яйца
  • 5-6 обелени и почистени скариди, нарязани
  • ¼ ч.ч. брашно
  • ½ ч.ч. вода
  • червен пипер на люспи или пресни люти зелени чушлета
  • ¼ червена чушка камба, нарязана на кръгчета
  • ½ сладка чушка, нарязана на кръгчета
  • ¼ глава бял лук, нарязан на филийки
  • 2 пера зелен лук, нарязани на кръгчета
  • сол и черен пипер на вкус
  • зехтин

(към рецептата можете да добавите и тиквички)

 

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, водата, едното яйце и люспите червен пипер. Добавете солта и пипера.

2. Добавете всички зеленчуци към сместа и я разбъркайте добре.

3. Загрейте олио в голям незалепващ тиган и излейте сместа и зеленчуците. Разпределете я равномерно върху дъното на тигана.

4. Когато крайчетата на омлета започнат да се пържат, добавете отгоре скаридите, разпределете ги равномерно и след това излейте и второто яйце, което предварително сте разбили. Покрийте тигана.

5. Махнете похлупака след 3 мин. Скаридите би трябвало да са готови, а яйцата сравнително твърди.

6. Обърнете омлета.

7. Когато и двете страни на омлета са кафяви, отстранете от котлона и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта