Омлет по корейски
Бърз корейски обяд с морски дарове.
Необходими продукти:
- 2 големи яйца
- 5-6 обелени и почистени скариди, нарязани
- ¼ ч.ч. брашно
- ½ ч.ч. вода
- червен пипер на люспи или пресни люти зелени чушлета
- ¼ червена чушка камба, нарязана на кръгчета
- ½ сладка чушка, нарязана на кръгчета
- ¼ глава бял лук, нарязан на филийки
- 2 пера зелен лук, нарязани на кръгчета
- сол и черен пипер на вкус
- зехтин
(към рецептата можете да добавите и тиквички)
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното, водата, едното яйце и люспите червен пипер. Добавете солта и пипера.
2. Добавете всички зеленчуци към сместа и я разбъркайте добре.
3. Загрейте олио в голям незалепващ тиган и излейте сместа и зеленчуците. Разпределете я равномерно върху дъното на тигана.
4. Когато крайчетата на омлета започнат да се пържат, добавете отгоре скаридите, разпределете ги равномерно и след това излейте и второто яйце, което предварително сте разбили. Покрийте тигана.
5. Махнете похлупака след 3 мин. Скаридите би трябвало да са готови, а яйцата сравнително твърди.
6. Обърнете омлета.
7. Когато и двете страни на омлета са кафяви, отстранете от котлона и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ