Регистрация

Фетучини с песто и печени зеленчуци

Фетучини с песто и печени зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1869

Постна паста с маслини, патладжани, чушка и песто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 170 г фетучини или друг вид паста по избор
  • 4 с.л. доматен сос
  • 70 мл пилешки бульон (или зеленчуков, ако държите на абсолютно постното ястие)
  • 20 маслини без костилки
  • 100 мл сос песто (продава се готов в буркани)
  • 1 глава лук
  • 1 патладжан
  • 1 червена чушка
  • 2 с.л. кедрови ядки
  • 10 чери доматчета
  • 2 клонки розмарин
  • 4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Разполовете чери доматите, патладжана нарежете на лентички, а чушката - на полумесеци. Патладжана посолете и след 15 измийте под течаща вода, за да пусне горчивината си. После наредете всички зеленчуци в голяма тава, застлана с пергамент и печете за 15 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

2. Пастата сложете да се готви според описанията на опаковката. Щом изтече времето й за кипене, изсипете в гевгир или голяма цедка и спрете процеса на готвене като я шокирате под студена течаща вода.

3. Сгорещете 2 с.л. от зехтина в тиган и запържете в него наситнения лук. Добавете доматения концентрат и запечените зеленчуци. Изсипете бульона, сложете розмарина и гответе няколко минути. После добавете пастата и гответе докато всичко се смеси заедно.

4. Махнете от котлона тигана, сипете вътре пестото и разбъркайте отново.

5. Поднесете като полеете с още малко зехтин, поръсите с кедрови ядки и украсите с маслини.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта