Регистрация

Фетучини с песто

Фетучини с песто
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2943

Паста със сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 - 4 скилидки чесън
  • 3 големи връзки босилек (около 3 пълни ч)
  • около 1/2 ч.ч. кедрови ядки
  • около 1/2 ч.ч. настъргано сирене пекорино
  • около 3/4 - 1 ч.ч. зехтин,
  • сол и пипер на вкус
  • 300 г фетучини, сварени и отцедени

Начин на приготвяне:

1. Разбийте в кухненски робот 3-4 скилидки чесън. Може да използвате и саханче.

2. Добавете 3 големи връзки босилек, само листата, предварително измити и ги разбийте заедно с чесъна. След това добавете около 1/2 ч.ч. кедрови ядки, около 1/2 ч.ч. настъргано сирене пекорино и разбийте отново. След като се натрошат много добре листенцата босилек, налейте около 3/4 до 1 цяла чаша зехтин, в зависимост от желаната консистенция. Разбийте до получаването на хомогенна смес.

3. Добавете сол и пипер на вкус, като имате предвид, че сиренето също е солено.

4. Поднесете със сварените фетучини.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. айс
  2. 400
  3. МА
  4. домашен
  5. във
  6. КИШ
  7. бри
  8. ЯЙЦА
  9. пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта