Фетучини с песто
Паста със сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 3 - 4 скилидки чесън
- 3 големи връзки босилек (около 3 пълни ч)
- около 1/2 ч.ч. кедрови ядки
- около 1/2 ч.ч. настъргано сирене пекорино
- около 3/4 - 1 ч.ч. зехтин,
- сол и пипер на вкус
- 300 г фетучини, сварени и отцедени
Начин на приготвяне:
1. Разбийте в кухненски робот 3-4 скилидки чесън. Може да използвате и саханче.
2. Добавете 3 големи връзки босилек, само листата, предварително измити и ги разбийте заедно с чесъна. След това добавете около 1/2 ч.ч. кедрови ядки, около 1/2 ч.ч. настъргано сирене пекорино и разбийте отново. След като се натрошат много добре листенцата босилек, налейте около 3/4 до 1 цяла чаша зехтин, в зависимост от желаната консистенция. Разбийте до получаването на хомогенна смес.
3. Добавете сол и пипер на вкус, като имате предвид, че сиренето също е солено.
4. Поднесете със сварените фетучини.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ