Регистрация

Фетучини с риба тон и лимони

Фетучини с риба тон и лимони
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4842

Паста с морски дарове и лимонов сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г фетучини
  • 400 г риба тон в зехтин от консерва
  • сокът на 1 лимон
  • малко магданоз
  • току-що смлян черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Налейте в тенджера 5 литра вода. Когато водата заври, добавете 5 ч.л. сол и изсипете фетучините.

2. Междувременно отворете консервата с риба тон и изцедете зехтина. За предпочитане е да използвате по-голяма консерва, защото парченцата риба ще са по-големи. Сложете в купа рибата тон, лимоновия сок и нарязания магданоз и ги разбъркайте. Добавете черния пипер и малко зехтин.

3. Когато фетучините се сварят, изцедете ги от водата и добавете соса. Може да се наложи да добавите малко зехтин, ако фетучините са сухи. Все пак внимавайте да не прекалите със зехтина!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта