Фетучини с бекон и сирене
Средно | Порции 2-4
| Видяна: 6109
Паста с месо, топено сирене и ядки.
Необходими продукти:
- 1 опаковка фетучини
- 300 г пушен бекон
- 200 г топено сирене
- 200 мл квасена сметана
- 100 г орехи - счукани
- рендосан пармезан или обикновен кашкавал
- босилек
- сол
Начин на приготвяне:
1. Сварете фетучините като предварително кипнете водата и изсипете в нея 1 с. л. сол и 1 с. л. зехтин.
2. Нарежете бекона на лентички, рендосайте кашкавала и топеното сирене, смесете ги, добавете и орехите.
3. В тава за печене изсипете половината от фетучините, след това разпределете върху тях плънката и добавете другата половина паста.
4. Залейте със сметаната и печете на 200 ºС за 25 мин.
Най-важните съставки
бекон, босилек, заквасена сметана, кашкавал, квасена сметана, настърган пармезан, орехи, пармезан, пушен шарен бекон, пушено сирене, сметана, сол, спагети, фетучини
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ