Фетучини Алфредо с масло
Лесно | Порции 5-7
| Видяна: 3647
Бърза паста с млечни продукти.
Продукти:
- 1 кг макарони (фетучини, ако държите да се придържате към оригиналната рецепта)
- 250 г пармезан, настърган на дребно
- 250 г масло
- сол
- ¾ до 1 ч.ч. вода от тази, в която сте варили макароните
Как да приготвим фетучини “Алфредо”
1. Сварете макароните или фетучините в подсолена вода, докато омекнат.
2. Изцедете ги от водата и запазете ¾ - 1 ч.ч. от нея за соса.
3. Добавете към нея маслото и изчакайте да заври в тенджера или голям тиган.
4. Добавете макароните, покрийте ги със сместа с маслото и поръсете с пармезана. Разбъркайте с 2 вилици или щипки, докато сместа с пармезана, маслото и водата стане на гладък сос. Сервирайте макароните горещи.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ