Регистрация

Песто с аспержи и пресни домати

Песто с аспержи и пресни домати
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 3330

Вкусен сос песто с аспержи и пресни домати за любимите ви спагети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 връзка аспержи
  • 1/4 ч.ч. кедрови ядки
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пипер
  • 1/3 ч.ч. зехтин
  • 8-10 листа пресен босилек
  • 2/3 ч.ч. настърган пармезан
  • 1 ч.ч. сурови нарязани домати
  • пълнозърнеста паста пене

Начин на приготвяне:

1. Сложете вода да ври за пастата. Изрежете краищата на аспержите и ги нарежете на парчета от по 5 см. Задушете ги на пара над врящата вода за пастата докато станат ярко зелени - около 4 мин. Махнете ги бързо от парата и ги сложете в студена вода (става и от чешмата), за да спрат да се готвят. Отцедете ги.

2. В кухненски робот сложете кедровите ядки, чесъна и солта, докато се нарежат хубаво. След това сложете аспержите, босилека и зехтина и блендирайте до желаната консистенция. Прехвърлете сместа в купа и разбъркайте върте сиренето. Сложете пипера и още сол на вкус и накрая прибавете доматите.

3. Пестото може да се съхранява почти 2 седмици в хладилник. Освен в пастата, можете да го ползвате и на сандвичи или с бъркани яйца.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта