Регистрация

Ученически сандвич с бекон и сирене във франзела

Ученически сандвич с бекон и сирене във франзела
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 4955

Печени хлебчета с апетитна плънка от месо, зеленчуци и разтопен кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

На всеки ученик или тийнейджър му се случва да се прибере от училище прегладнял, а в хладилника да няма нищо за притопляне. Тук се появяват три наложителни неща – трябва да се яде бързо и трябва да се яде нещо наистина вкусно, топло и питателно и то трябва да е съобразено със съставките, с които разполага домакинството. Затова – ако сте родител, който иска хлапето му да не се вайка гладно у дома или пък ако сте младеж, който цени времето си, но и уважава шанса да засити глада си – ето няколко елементарни продукта, с които ще си направите страхотен сандвич само за 15 минути и то така, че да можете да нахраните не едно, а три гърла.

 

Необходими продукти:

  • 1 франзела или багета
  • 4-6 лъжици доматено пюре или кетчуп
  • 100-150 г рендосан кашкавал
  • 300 г бяло саламурено сирене
  • 300 г меко месо по избор (бекон, шунка, прошуто, луканка, колбас)
  • пресни зеленчуци – каквито има (листни зеленчуци, краставица, домат, чушка)
  • подправки – чубрица, шарена сол, риган, къри или нещо друго по ваш вкус
  • допълнителен сос по желание (майонеза, горчица, чили, табаско, чеснов сос и др.)
  • алуминиево фолио

Начин на приготвяне:

1. Разрежете франзелата/багетата на 2 или 3 части, а след това разполовете всяко парче по дължина, без да късате докрай кората му.

2. Намажете двете половини с доматено пюре, а след това разпределете вътре бялото сирене и месото.

3. В зависимост колко сандвича са станали от хляба, откъснете си толкова парчета алуминиево фолио, като се постараете да си оставите резерв от всички страни.

4. Сложете оформения сандвич с отвора нагоре във фолиото и загърнете от двете страни, така че то да образува плътна чинийка около него, но да не закрива отвора му. Помнете – храната винаги се слага откъм гладката страна на фолиото.

5. Поръсете в „зейналото гърло“ на сандвича обилно с подправки и настърган кашкавал.

6. Запечете в предварително загрята фурна за 10-тина мин. Не е нужно дори да слагате тава, ако сте увили правилно сандвича, защото кашкавалът няма да потече извън фолиото. Така после няма да губите време в миене на посуда.

7. Извадете бързата храна, сипете в нея сос по избор, напъхайте свежи зеленчуци, за да съдържа поне нещо здравословно, и за финал си я хапнете с наслада. 

месо с кашкавал и зеленчуци печено във франзела

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта