Пълнена питка с бекон и сирене
Хляб с плънка от яйца, сметана, сирене и печен бекон - страхотна семейна закуска.
Бон Апети
Излъчен на 08.03.2017
Правим си богат сандвич в питка, който може да бъде обявен за киш или пък пълнен хляб. Не е важно обаче как се казва, а колко вкусно и питателно е ястието. Започваме с избора на питката - тя трябва да е сравнително голяма и с твърда кора. Ако проявявате ентусиазъм, можете да си омесите домашна такава. Следва да отрежете капачето ида издълбаете вътрешността, като се стремите да не засегнете целостта на коричката. После се разтапя масло, с него се намазва вътрешността на кладенчето и хлябът се запича за кратко, колкото да се втвърди, но не и да започне да покафенява.
Захващаме се с направата на плънката като първо нарязваме праз лук и го задушаваме в масло с вода. После намазваме вътрешността на хлебчето с горчица, а след това запържваме бекон. Разбиваме яйца с животинска незаквасена сметана, добавяме в тях сирене, бекона и празия лук, овкусяваме с подправки и пълним хляба с тази смес. Най-отгоре натрошаваме още сирене. Лора и Стоян използват козе, но вие можете да опитате с краве и дори с кашкавал. Запичаме хлебчето за 25 минути и нашата семейна закуска или голям сандвич за туристи е готов. Толкова е вкусен, особено ако имате шанс да си го хапнете още топличък.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ