Регистрация

Уонтони със скариди

Уонтони със скариди
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3404

Скариди с подправки, прегърнати от уонтон листчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ½ с. л. светъл соев сос
  • 2 с.л. ситно нарязан кориандър, корени и стебла
  • 2 с. л. ситно нарязан джинджифил
  • 2 с. л. ситно нарязан зелен лук
  • 2 с. л. сладък соев сос
  • 2 с. л. малцов оцет (можете да го замените с балсамико)
  • ¼ ч. л. чили олио
  • сусамово масло

За уонтоните:

  • 300 г или 9 сурови скариди
  • 1 с. л. едро нарязан магданоз
  • 1 с. л. ситно нарязан пресен лук
  • 1 ½ с. л. ситно нарязан джинджифил
  • 1 ч. л. оризово вино или сухо шери
  • 1 с. л. светъл соев сос
  • 1 с. л. сос от стриди
  • ¼ ч. л. бяла захар
  • ¼ ч. л. сусамово олио
  • 16 пресни листчета за уонтон 7х7 см.

Начин на приготвяне:

На соса:

1. Смесете соевия сос, кориандъра, джинджифила, зеления лук, индийския сладък соев сос, оцета и двата вида олио в купа и оставете настрана.

На уонтоните:

1. Обелете и отстранете вената от скаридите и нарежете месото им ситно – трябва да получите около 150 гр. накълцано месо от скариди.

2. Смесете месото от скариди с останалите съставки (освен уонтон листчетата) в купа, покрийте и оставете в хладилника за 30 минути.

3. Извадете от хладилника, напълнете уонтоните и ги оформете.

4. Напълнете голяма тенджера с вода и сложете на котлона да кипне.

5. Пускайте уонтоните, на групички от по няколко уонтона, във водата да се сварят за около 2 минути до готовност.

6. За да проверите дали са готови, извадете един уонтон с решетеста лъжица и го разрежете с остър нож, за да проверите дали скаридите са се сготвили.

7. Извадете уонтоните с решетеста лъжица и ги отцедете.

8. Повторете с останалите уонтони.

Сервиране:

1. Наредете уонтоните в голяма чиния и ги сервирайте веднага, наръсени със соса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта