Якисоба със скариди
Вкусни скариди в чудесна комбинация с китайски спагети.
Необходими продукти:
- 1 пакетче пресни китайски спагети Maruchan, изпържени на силен огън в дълбок тиган с малко мазнина и овкусяващ сос (използвайте целия сос от пакета). Ако не намерите, направете го с какъвто вид оризови спагети ви попадне, но по същия начин.
- 2 с.л. олио
- 1/4 ч. ч. вода
- 450 г сурови скариди, белени
- 1/4 глава зелено зеле
- 1 голям морков, нарязан с големина на кибритени клечки или пакетирани нарязани моркови
- 3-4 стръка целина, ситно нарязани
- 1/2 лук, наситнен
- зелен лук (за аранжиране на ястието, по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 1 с.л. олио в голям тиган или уок и сотирайте нарязаните зеленчуци. Пържете докато са наполовина готови, след това махнете тигана.
2. В същия тиган загрейте 1 с.л. олио и ¼ вода. Добавете спагетите и запържете около 5 минути или докато омекнат.
3. Добавете скаридите и пържете на силен огън приблизително 2-3 минути.
4. Добавете зеленчуците и сложете подправките. Пържете докато скаридите и зеленчуците се сготвят и подправките са добре смесени.
5. Поръсете зелен лук отгоре и сервирайте.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ