Унгарски палачинки с телешко, масло и сметана
Солени дебели палачинки с месо по хортобадски.
Бон Апети
Излъчен на 13.11.2015
Започваме с кулинарно лирическо отклонение или рецепта за еврейски хляб маца, приготвен по канон. Е, в случая - не точно, но маца е плосък хляб, който се прави бързо и без набухватели. Затова е хем лесен, хем полезен.
След това се отдаваме на същинското готвене като правим палачинки по хортобадски или солени палачинки, подобни на руските блини. В плънката им слагаме варено телешко месо, смесено с масло, а след като изпечем големите палачинки, подобни на катма, ги заливаме със странен палачинков бешамел от брашно и заквасена сметана. Едно страхотно основно или пък тежка семейна уикендна закуска.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ