Регистрация

Солени палачинки с телешко и лук

Солени палачинки с телешко и лук
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 2478

Палачинки с месо и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама телешко
  • 300 грама лук
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.ч. вряща вода
  • 2 яйца
  • щипка сода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 3 с.л. растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Сварете месото и го минете през месомелачка като добавите 1-2 с.л. от бульона, в който е вряло.

2. Запържете лука, нарязан на ситно, в растителната мазнина и го прибавете към каймата.

3. Разбийте яйцата на пяна заедно със солта. Смесете ги с врялата вода и киселото мляко и добавете брашното, в което предварително сте сложили сода, за да не става на бучки. Още по-добре ще е, ако го пресеете заедно със содата. Добавете 1 с.л. захар и 1 с.л. растителна мазнина.

4. Замесете течно тесто и изпечете от него палачинки на тиган.

5. Увийте във всяка палачинка част от плънката и поднесете. Можете да гарнирате със сос по желание или зелена салата. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 64
  2. Червени картофи
  3. 2
  4. 96
  5. ?
  6. яб
  7. праз
  8. m
  9. Бон
  10. СЃ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта