Солени палачинки с телешко и лук
Палачинки с месо и кисело мляко.
Необходими продукти:
- 500 грама телешко
- 300 грама лук
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. вряща вода
- 2 яйца
- щипка сода
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 3 с.л. растителна мазнина
Начин на приготвяне:
1. Сварете месото и го минете през месомелачка като добавите 1-2 с.л. от бульона, в който е вряло.
2. Запържете лука, нарязан на ситно, в растителната мазнина и го прибавете към каймата.
3. Разбийте яйцата на пяна заедно със солта. Смесете ги с врялата вода и киселото мляко и добавете брашното, в което предварително сте сложили сода, за да не става на бучки. Още по-добре ще е, ако го пресеете заедно със содата. Добавете 1 с.л. захар и 1 с.л. растителна мазнина.
4. Замесете течно тесто и изпечете от него палачинки на тиган.
5. Увийте във всяка палачинка част от плънката и поднесете. Можете да гарнирате със сос по желание или зелена салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ