Украински борш с телешко и мас
Телешко с моркови, картофи и зеле.
Необходими продукти:
- 100 - 200 г телешки гърди с кост
- 1 голяма глава лук
- 1 цвекло
- 1 голям или 2 малки моркова
- 50 г свинска мас
- 1/2 лимон
- 1-2 с.л. доматено пюре
- 3 - 4 големи картофа
- 200 г зеле
- дафинов лист
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете месото за бульон.
2. Нарежете лука.
3. Настържете или накъсайте цвеклото.
4. Настържете морковите.
5. Разтопете малко мас в тиган за пържене.
6. Прибавете лука и го запържете до златисто.
7. Прибавете морковите и след като омекнат, прибавете цвеклото.
8. Поръсете със сока на 1/2 лимон.
9. Прибавете доматеното пюре.
10. Запържете за известно време и налейте малко бульон, добавете пипер и дафинов лист.
11. Намалете огъня до минимум и покрийте съда с капак. Оставете да къкри.
12. Извадете телешкото от бульона и налейте бульона в голяма тенджера. Сложете обелените картофи, нарязани наедро.
13. Накъсайте зелето. Когато бульонът с картофите заври, го прибавете в тенджерата. Посолете на вкус.
14. Отделете месото от костите и го върнете в тенджерата. Когато картофите омекнат, изключете тигана с останалите продукти и налейте при супата.
15. Прибавете дафинов лист и черен пипер.
16. Изключете котлона и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ