Регистрация

Украински борш с телешко и мас

Украински борш с телешко и мас
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7887

Телешко с моркови, картофи и зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 - 200 г телешки гърди с кост
  • 1 голяма глава лук
  • 1 цвекло
  • 1 голям или 2 малки моркова
  • 50 г свинска мас
  • 1/2 лимон
  • 1-2 с.л. доматено пюре
  • 3 - 4 големи картофа
  • 200 г зеле
  • дафинов лист
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете месото за бульон.

2. Нарежете лука.

3. Настържете или накъсайте цвеклото.

4. Настържете морковите.

5. Разтопете малко мас в тиган за пържене.

6. Прибавете лука и го запържете до златисто.

7. Прибавете морковите и след като омекнат, прибавете цвеклото.

8. Поръсете със сока на 1/2 лимон.

9. Прибавете доматеното пюре.

10. Запържете за известно време и налейте малко бульон, добавете пипер и дафинов лист.

11. Намалете огъня до минимум и покрийте съда с капак. Оставете да къкри.

12. Извадете телешкото от бульона и налейте бульона в голяма тенджера. Сложете обелените картофи, нарязани наедро.

13. Накъсайте зелето. Когато бульонът с картофите заври, го прибавете в тенджерата. Посолете на вкус.

14. Отделете месото от костите и го върнете в тенджерата. Когато картофите омекнат, изключете тигана с останалите продукти и налейте при супата.

15. Прибавете дафинов лист и черен пипер.

16. Изключете котлона и поднесете горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта