Регистрация

Уеджиси на микровълнова, жарнати на тиган



Уеджиси на микровълнова, жарнати на тиган
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 703

Печен чипс от картофи с масло без много мазнина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пържените картофки са любимо мезе или гарнитура, но продължителното готвене в голямо количество мазнина ги прави вредни и висококалорични. Но има и друг начин да си ги приготвите - хрупкави, ароматни, апетитни и вкусни. При варианта, предложен в канала Всегда Вкусно, картофите се готвят на микровълнова без никаква мазнина, а когато вече са с текстура, която не поема толкова олио, се запържват на тиган, за да хванат уеджис коричка и да полепят подправки по нея.

Първо картофите се белят и се разполовяват. Запичат се на микровълнова за 4-5 минути и после се изчакват 2 минути, за да излязат вълните от тях. Следва да се нарежат на кубченца и да се прехвърлят в тиган с малко сгорещено олио, в което е разтопено масло. Овкусяват се със сол, черен пипер и чесън на прах и се готвят до образуването на желаната коричка. Поръсват се на финала с червен пипер - ако го ръснете по-рано, ще загори. Размесват се и се махат от огъня. А после могат да бъдат компания на чаша бира или апетитно печено месо и риба.

Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта