Уеджиси на микровълнова, жарнати на тиган
Печен чипс от картофи с масло без много мазнина.
Пържените картофки са любимо мезе или гарнитура, но продължителното готвене в голямо количество мазнина ги прави вредни и висококалорични. Но има и друг начин да си ги приготвите - хрупкави, ароматни, апетитни и вкусни. При варианта, предложен в канала Всегда Вкусно, картофите се готвят на микровълнова без никаква мазнина, а когато вече са с текстура, която не поема толкова олио, се запържват на тиган, за да хванат уеджис коричка и да полепят подправки по нея.
Първо картофите се белят и се разполовяват. Запичат се на микровълнова за 4-5 минути и после се изчакват 2 минути, за да излязат вълните от тях. Следва да се нарежат на кубченца и да се прехвърлят в тиган с малко сгорещено олио, в което е разтопено масло. Овкусяват се със сол, черен пипер и чесън на прах и се готвят до образуването на желаната коричка. Поръсват се на финала с червен пипер - ако го ръснете по-рано, ще загори. Размесват се и се махат от огъня. А после могат да бъдат компания на чаша бира или апетитно печено месо и риба.
Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ