Печени картофи с бекон и сметана
Картофена запеканка с бекон и яйца под коричка от кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 350 г бекон на парче или друг колбас по избор
- 3 яйца
- 3 с.л. олио
- 90-100 мл майонеза или млечна готварска незаквасена сметана
- сол и пипер
- 100 г кашкавал или моцарела за пици
Начин на приготвяне:
1. Картофите сварете, охладете и обелете. Нарежете на малки кубчета.
2. Бекона или друг избран от вас колбас (шунка, мек салам, наденица) нарежете на малки кубчета.
3. Изсипете колбаса в тиган и сложете на котлона. Гответе няколко минути като пуснете на умерен огън.
4. Добавете картофените кубчета, залейте с олиото, разбъркайте и оставете да се готви 8-10 минути като периодично мешате.
5. През това време чукнете яйцата в купа, разбийте ги, добавете сол и пипер и налейте сметаната и майонезата. Бъркайте до хомогенност.
6. Прехвърлете съдържанието на тигана в йенска тенджера. Залейте с яйчения сос и отгоре рендосайте кашкавала.
7. Приберете във фурната за 35 минути, като пуснете на 180 градуса. Не слагайте капак на съда.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ